iun 13 2014

_MG_5973

Fotografie3418

Fotografie3415

Puteţi viziona filmuleţul aici:

4 comentarii la “Comemorarea Eroilor din Piaţa Universităţii”

1. niculae alecupe 14 Jun 2014 la 1:57 am

In ziua de 13 iunie 1990 au fost doua atacuri foarte sangeroase la adresa protestatarilor ce nu mai doreau comunism cu fata umana, primul atac a fost dimineata pana la rasaritul Soarelui, coordonat de “viteaza militie” ce a calcat in picioare cei cativa grevisti ai foamei ce nu se hranise de peste o luna de zile, numai buni de luat la omor cu cizmele militienesti !
    Iar la doilea atac a fost spre amiaza cand muncitorii de la IMGB si Vulcan au ripostat cu lanturi si ciomege la manifentantii ce reocupasera Piata Universitatii, urland ca :
    IMGB FACE ORDINE si NOI MUNCIM NU GANDIM.

Exista un blestem ce cade pe cei ce fac rau si pe cei ce ii voteaza pe cei ce aduc raul !

Ce au ajuns, dupa douazeci de ani IMGB si Vulcan ?

La IMGB, jaf, concedieri masive, miliardele de datorii platite de Poporul Roman.

Vulcan, pur si simplu s-a ales praful si pulberea de uzina ce functiona de 140 de ani.
    Emblema Vulcanului se regaseste pe toate continentele, pe produsele de inalta performanta.
    Cum s-a reusit distrugerea ei ?
    Lucratorii ei, formati in anii “puterii populare” au pus umarul la greu sa fie rasa de pe fata pamantului.

Ce au gandit conducatorii in ziua de 13 iunie 1990, ca noi vom veni sa protestam la tembeliziune impotriva minciunilor redate in eter de razvan comunistul antilegionar.

Culmea prostiei si cretinismului a celor ce erau in fruntea Tarii la acel moment.
    cu aducerea muncitorilor simpatizanti FSN si cum au ajuns in curtea televiziunii au fost luati la bataie de armata si militia vigilenta, fara sa realizeze ca cei sositi nu erau din Piata Universitatii ci erau de ai lor simpatizanti !

Eu sosind alaturi de Doru Maries in capul coloanei si intrand in curtea televiziunii am fost martorii momentului cand cei batuti si plini de sange ieseau din cladirea televiziunii bagati cu forta de militie, cum relatau acele victime ca probabil trebuia sa fim noi, ca noi eram asteptati, dar militienii cu graba mare la bataie au lovit pe cei ce probabil trebuiau inarmati cu bate sa ne astepte pe noi.

Ca o ironie a sortii acei muncitori batuti, fusesera adusi direct din atelierele de productie, organizati cu autobuze, tocmai din pepiniera cadrelor comuniste in formare, adica, de la IMGB si 23 August !

Implicarea mea efectiva si afectiva in reconstructia democratiei a fost promovarea PNL-ului incepand cu 2 ianuarie 1990, poate astfel fiind inregistrat in analele PNL-ului mi s-a facut dosar si pe 14 iunie 1990 am fost arestat.

In august 1990 am fost refuzat pentru tratament la Spitalul Central nr. 9 pentru afectiuni neurologice dar am fost tratat pe linia Spitalelor CFR la neuropsihiatrie cu tratamente si internari la diverse clinici.
    In anul 1991 am fost anchetat de Comisia Parlamentara in legatura cu evenimentele din Decembrie 1989 si de Evenimentele din 13-15 iunie 1990, consilierul Parintele Popa Simeon Tatu a insistat sa nu relatez in scris ce am vazut in seara de 21 decembrie 1989 in Piata Cosmonautilor si sa nu mentoinez ca cel ce mi-a dat lovitura de gratie, ce stia arte martiale folosite de armata, vorbea limba rusa cand m-a predat minerilor ce alergau dupa mine in dimineata de 14 iunie 1990, exact in fata Ambasadei RDG-ului de unde s-a filmat !

De ce la Revolutie sunt mai multe fotografii si filme dar la mineriada din 13-15 iunie 1990 nu sunt ?

PANA CAND ROMANIA VA FI CONDUSA DE SOVIETICI ?

PRIMUL ELEMENT :
    – NAVA ROSTOK – URSS- A BLOCAT SINGURUL CANAL NAVIGABIL AL ROMANIEI

– DE CE TOATE UZINELE COMPARATE DE SOVIETICI AU AJUNS LA FIER VECHI ?

– DE CE TOATE TRENURILE CU ALIMENTE ERAU GARATE CU ZECILE IN STATIA FEROVIARA ITCANI CU DESTINATIA URSS, SI POPORUL ROMAN MUREA DE FOAME ?

– ISTORICUL ACADEMICIAN THEODORESCU RAZVAN SA NE SPUNA CE CANTITATE DE PETROL SI GAZE NATURALE S-AU POMPAT IN URSS TIMP DE PATRUZECISICINCI DE ANI !

– DE CE S-A IMPLEMENTAT CETATENILOR ROMANI IDEIA CA NUMAI CEAUSESCU ERA VINOVAT DE SITUATIA DEZASTRUASA DIN ROMANIA, CAND ORDINELE VENEAU DE LA MOSCOVA ?

– DE CE ARMATA SI MILITIA CU FALANGELE LOR : INFRACTORII DE DREPT COMUN, AU TERORIZAT POPULATIA ROMANIEI CU EXCES DE ZEL ?

– DE CE NIMENI NU PLATESTE PENTRU MINERIADELE DIN
    IANUARIE 1990,
    FEBRUARIE 1990
    SI MAI ALES PENTRU ACTELE DE TERORISM DE STAT IMPOTRIVA UNOR CETATENI PASNICI, NEINARMATI DIN IUNIE 1990 ?

INTERBARI ADRESATE :
    – SEFILOR DE SERVICII DE INFORMATII ROMANESTI,
    – PRESEDINTELUI ROMANIEI,
    – PRIMULUI-MINISTRU AL ROMANIEI.

2. niculae alecupe 14 Jun 2014 la 2:09 am

CONTINUARE

DE CE STATUL POLONEZ A PRIMIT AVIOANE DE LUPTA NOI PE CAND ROMANIA VA PRIMII AVIOANE UZATE LA MANA A SAPTEA ?
    NU CUMVA EXISTA O NEANCREDERE A NATO ASUPRA RELATIILOR ROMANIEI CU URSS-UL ?

EU NU CRED CA URSS-UL E DESFIINTAT PENTRU CA PREA A DISTRUS ROMANIA FARA SA TRAGA UN GLONT !

3. niculae alecupe 14 Jun 2014 la 2:20 am

PE DATA DE 20 MAI 1990 PCR-UL A INTRAT IN LEGALITATE,
    PANA ATUNCI PCR-UL ACUM FSN-UL, NU A FOST VOTAT NICIODATA IN LEGALITATE !
    NOTA BENE :
    URSS-UL UNDE COLCAIA COMUNISMUL, A PRIMIT CONFIRMAREA DE LA ION ILICI ILIESCU CA ROMANIA NU ABDICA DE LA LINIA MOSCOVEI SI S-A VAZUT CUM M.S. REGELE MIHAI A FOST FUGARIT PE DRUMURI NATIONALE CU ARMATA PE URMELE SALE !
    SI PROPRIETATEA PRIVATA ESTE UN MOFT ZISE ILICI ILIESCU !

4. #pe 17 Jun 2014 la 11:07 pm

La Asociatia Forumul Revolutiei din Decembrie 1989 Timisoara in decursul a doi ani au murit 7 colegi LRM
    1.CIN IOAN
    2.CHIS LIVIU
    3.TARZIU CORNEL
    4.BUDA GHEORGHE
    5.BERTEA ILIE
    6.DANILA VASILE
    7.PLESA DOMIN
    DUMNEZEU sa-i odihneasca in pace.

Comments RSS