ian 25 2014

Astăzi în faţa Ambasadei Ucrainei

Publicat de la 10:07 pm în categoria Mitinguri

SOLIDARITATE  CU  POPORUL  UCRAINEAN

5 comentarii

5 comentarii la “Astăzi în faţa Ambasadei Ucrainei”

 1. Kassovitz Tomape 26 Jan 2014 la 2:07 pm

  Suntem alaturi de voi si sprijinim pe Ucrainienii pro-Europa!

 2. Marinela Rusetpe 26 Jan 2014 la 7:20 pm

  Superb!
  O actiune foarte frumoasa ! De ce nu se mediatizeaza?

 3. LRM 0001pe 27 Jan 2014 la 1:01 pm

  Miercuri 23 ianuarie, Guvernul Ponta a aprobat „Hotărârea de Guvern pentru aprobarea tranzacţiei convenite prin Memorandumul de Înţelegere încheiat între statul român şi The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucureşti la 15 februarie 2013” prin care compania deţinută de statul kazah este iertată de o datorie de jumătate de miliard de dolari.Aşadar, în timp ce opinia publică era aţintită asupra tragediei aviatice din Munţii Apuseni, Guvernul Ponta se „preocupă” să dea poporului român o nouă ţeapă uriaşă, potrivit nasul.tv.

  Toate acestea în contextul în care Guvernul Ponta vrea să pună accize pe combustibil, însă nu ezită să scutească o companie privată, străină, de o datorie uriaşă (jumătate de miliard de dolari).

  Amintim că Legea care avea acelaşi conţinut a fost respinsă anul trecut de către Preşedintele Traian Băsescu şi declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională a României.

  CITIȚI aici documentele oficiale ale afacerii, așa cum au fost publicate în Monitorul Oficial și o descriere amănunțită a modului în care Rompetrol a acumulat o datorie imensă față de statul român, datorie pe care Victor Ponta a șters-o cu buretele.
  - See more at: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/32449-incredibil-ce-tun-urias-a-dat-guvernul-ponta-cand-poporul-era-cu-ochii-la-tragedia-aviatica!#sthash.Njtm6EOh.kq2ixowW.dpuf

 4. diaconupe 27 Jan 2014 la 4:47 pm

  Pe 31 ianuarie, la Parlament se va desfasura Conferinta nationala PSD, trebuie urgent instituit pichet la pe 31 la Parlament si sa solicitam ca o delegatie sa fie primita la Conferinta pentru a discuta cu capii PSD, despre soarta noastra sau a lor. Nu va mai lasati mintiti…

 5. diaconupe 27 Jan 2014 la 7:53 pm

  Retragerea titlurilor revolutionarilor falsi

  Ziarul Atac, 1 mai 2011, Ora 17:02

  print
  |
  |
  Comentează(11)

  Retragerea titlurilor revolutionarilor falsi

  In plin Postul Pastelui, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor a inceput deratizarea si curatenia in randul revolutionarilor care si-au procurat certificate pe cai ilicite. Pentru inceput, 52 de persoane au ajuns deja in instanta.

  Citam din declaratia presedintelui macelar al Asociatiei 16-21 Decembrie 1989 Lugoj, aripa Iliescu, Petrica Balint, depusa la SSPR si la Comisia Parlamentara (ortografia ii apartine), pe baza careia si-a luat toate drepturile de revolutionar si pe care Ion Iliescu l-a numit membru in Colegiul National al Institutului Revolutiei Romane:
  “…Am fost macelar la magazinul 50. In ziua de 20.12.1989 am participat la Revolutie. Venind de la lucru, la ora sase, spre casa, m-am oprit la Dacia cu mai multi tineri, mergand spre casa mai tarziu am luat parte la Revolutie care am fost un mic grup care am mers spre Militie… ne-am spart de frica Politiei, nu s-au mai adunat cu noi, si spre seara, dupa ora 9 am fost pe strada… am stat in fata pana noaptea tarziu la Primarie, pana-n jurul orei 1 cand am mers spre casa… in jurul orei 2 venind spre casa, un ofiter din cadrul armatei cu dl. Bila politai si cu o masina de militari care statea afara. S-a aruncat inauntru dl. de la Armata si a zis ca are reclamatii ca se aude scandal de la noi din casa, am zis, da poftiti, uitati-va, dupa care a iesit afara si a plecat. Dupa care a venit dl. Bila si a zis: imbraca-te si vii cu mine, eram impreuna cu un prieten al meu. Ne-a dus la Politie si ne-a tinut acolo pana la ora 5…cand eu am intrat m-a lovit cu patul de pusca in cap dl. Muri (Murariu Ionel), cu toate ca n-am facut nimic, adica nu stiu ce am facut, dl. Tofan ne-a bagat dupa gratii, eu ii spuneam sa-mi dea drumul pentru ca vroiam sa deschid la Magazin unde aveam marfa, nu mi-au dat drumul, la 5 dimineata am fost bagat intr-o duba de Politie… ne-a bagat in Batalionul de Securitate din spatele Tribunalului…”

  Organele de ordine care l-au retinut pe macelarul Petrica Balint au cu totul si cu totul alta versiune:

  Intr-o declaratie autentificata la notarul public Gheorghe Sfercoci din Lugoj, Bila Leontin, declara sub sanctiunile art. 292 Cod Penal privind falsul in declaratii, ca la 20.12.1989 era incadrat ca subofiter la Militia Lugoj. Datorita evenimentelor revolutionare, la ordinea superiorilor a participat impreuna cu persoane din cadrul armatei formand echipaje mixte pentru apararea ordinei publice. Dupa ora 23 au fost vandalizate anumite zone din Lugoj si a primit misiunea de a interveni impotriva celor ce savarseau asemenea fapte. Echipajului mixt din care facea parte i s-a cerut sa se deplaseze si sa intervina la un imobil de pe str. Ceahlau de unde locatarii au sesizat organele de militie ca intr-un apartament este un scandal foarte mare, este galagie si se deranjeaza ordinea publica. Au ajuns la acea adresa fiind asteptati de vecinii lui Balint care sesizasera organele de militie. Au constatat ca galagia si scandalul au fost facute de Balint Petrica Dorin impreuna cu un prieten al sau aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

  Pentru a-i linisti, le-au cerut sa-i urmeze la sediul militiei pentru cercetari. Cand au ajuns la sediul militiei au constatat ca mai erau si alte personae retinute pentru anumite fapte si l-au introdus pe Balint in arestul militiei alaturi de ceilalti retinuti.

  Subofiterul Bila Leontin face mentiunea ca Balint nu a fost retinut pentru ca ar fi participat intr-un fel la evenimentele revolutionare din decembrie 1989 la Lugoj, ci pentru ca acesta a fost reclamat de vecini pentru ca a facut scandal si galagie. El a fost retinut si dus la sediul Militiei pentru a i se lua declaratia pentru savarsirea contraventiei de scandal si tulburarea linistei publice, nicidecum pentru implicarea sa in vreun fel in evenimentele revolutionare din 20.12.1989 din Lugoj.

  Intr-o alta declaratie autentificata la notarul public Maria Radu din Lugoj, Berbece Vasile Puiu Stelian declara, cunoscand prevederile art. 292 Cod Penal privind falsul in declaratii, ca la 20.12.1989 era incadrat ca subofiter la Militia Lugoj, in echipa de interventie, sub comanda colonelului Pap Arcadie. Era conducatorul auto al echipajului de interventie impreuna cu Tofan Savel, Micleiescu si Bila Leontin. In seara de 20.12.1989 au fost solicitati in mai multe locatii ale orasului pentru spargeri de magazine electrice si alimentare de unde erau sustrase bunuri. S-a primit o solicitare prin Dispeceratul Militiei Lugoj si au fost chemati pentru un scandal in bloc. Dupa legitimarea persoanelor care au facut scandal, a fost invitat la sediul Militiei Lugoj, Balint Petrica Dorin, pentru a declara faptele petrecute. Impreuna cu el au fost aduse si alte persoane ce au fost gasite cu bunuri asupra lor, furate din magazine.

  Subofiterul Berbece Vasile face mentiunea ca Balint a fost retinut pentru faptele sus mentionate si nicidecum pentru un act anticomunist (revolutionar) savarsit. Au ramas in arestul Politiei, iar spre dimineata au fost transferati intr-o autospeciala pe ruta Lugoj-Ilia si eliberati pe rand. Berbece precizeaza ca da declaratia pentru a dovedi ca Balint nu a fost retinut in seara de 20.12.1989 pentru ca a participat la evenimentele revolutionare care au avut loc in Lugoj, ci pentru ca a facut scandal si a deranjat ordinea publica.

  Famiglia revolutionarului Balint si comisioanele de 10%

  Colac peste pupaza, Balint a depus la dosarul sau o Decizie falsa, cu nr.5/22.12.1989 a CFSN Lugoj prin care, chipurile, CFSN Lugoj intrunit in sedinta la 22.12.1989, ora 11,00, a hotarat ca, in fiecare intersectie importanta din oras, in dreptul obiectivelor strategice, se vor forma filtre de paza formate din revolutionari si soldati. Fiecare filtru va avea un responsabil.

  La filtrul nr. 3 de la ceasul electric, responsabil era Balint Petru din Lugoj, str. Ceahlaului 20, bl. 40, sc. A, ap. 1, identificat ca lider in grupul din 21.12.1989, din fata Militiei, care a obtinut eliberarea arestatilor din 20.12.1989, alaturi de fiica sa Ciresan Marieta Lenuta.

  La filtrul nr. 6 de la ziarul Drapelul, responsabil era (manastire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i?) nimeni altul decat fata lui Balint, Ciresan Marieta Lenuta din Lugoj, str. Primaverii 39, identificata ca lider in grupul din fata Militiei in 21.12.1989, cand s-a obtinut eliberarea arestatilor din 20.12.1989.

  Lasand la o parte faptul ca lider inseamna o persoana (una), iar din frazele de mai sus copiate parca la indigo reiese ca grupul din fata Militiei a avut doi lideri (Balint si fata sa Ciresan), Decizia nr. 5 a CFSN Lugoj din 22.12.1989, ora 11,00 este falsa deoarece CFSN a luat fiinta la Bucuresti dupa plecarea elicopterului cu Ceausescu, la 22.12.1989 dupa ora 12,07.

  Cocotat in fruntea asociatiei de revolutionari Lugoj, Balint este cercetat penal si pentru modul de preschimbare a certificatelor de revolutionar din asociatia sa. El si-a insusit sume intre 200-60.000 lei de la membrii asociatiei pentru a le preschimba mai rapid certificatele si a le obtine retroactiv banii de indemnizatie. Isi insusea lunar 10% din indemnizatia lunara a membrilor asociatiei.

  Ofiterii Biroului de Investigare a Frudelor Lugoj si-au declinat competenta si au inaintat dosarul lui Balint la Directia Nationala Anticoruptie.

  “Avand in vedere faptul ca in cauza sunt reclamate infractiuni de coruptie, abuz in serviciu, cumparare si trafic de influenta, fapte prevazute de art. 13, ind. 2 si art. 6, ind. 1 din Legea 78/2000 si art. 257 din Codul Penal, a caror cercetare si solutionare intra in competenta Directiei Nationale Anticoruptie, dosarul a fost inaintat la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj cu propunere de declinare a competentei in favoarea DNA – Serviciul teritorial Timis”, a spus Marinela Hotico, purtatoarea de cuvant a IPJ Timis.

  Mihai Antoci

Comments RSS

Scrie un comentariu