iun 22 2012

Comunicat SSPR

Publicat de la 10:36 am în categoria Comunicate

Referitor la proiectul de modificare a Legii 341/2004, propus sub antetul GUVERNULUI ROMANIEI, cu titlul ORDONANTA DE URGENTA pentru stabilirea unor masuri financiar – fiscale, Secretariatul de Stat face urmatoarele precizari necesare:

1. Propunerea vine din partea MMFPS, reprezentand o baza de pornire a discutiilor ce se vor purta in cursul saptamanii viitoare

2. Textul face obiectul ordinii de zi a CPRD `89 de marti 25 iunie a.c. draft-ul sosind chiar in timpul derularii sedintei CPRD `89 din data de 18 iunie a.c. Fiecare membru al Comisiei va propune amendamente la textul propus spre dezbatere, inclusiv Secretarul de Stat, in calitate de invitat.

3. Termenul final de discutii pe text – finalul saptamanii viitoare.

4. Propunerea noastra asupra acestei variante va fi postata pe site-ul SSPR cel tarziu LUNI 24 iunie a.c.

5. SSPR considera ca cea mai buna varianta este aceea a aplicarii LEGII 341/2004 asa cum a fost adoptata de Parlamentul Romaniei in forma initiala si publicata in MO 654/20 iulie 2004, cu conditia eliminarii din randurile posesorilor de certificate a falsilor revolutionari.

 http://www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=291

55 comentarii

55 comentarii la “Comunicat SSPR”

 1. ioan bvpe 22 Jun 2012 la 1:55 pm

  Eu cred ca toti revolutionari din aceasta tara sunt deacord cu punctul 5 din comunicatul SSPR de mai sus cu eliminarea falsilor revolutionari ai lui George Costin fostul secretar de stat si ai tuturor Asociatiilor din tara care au fabricat certificate de revolutionari, falsi revolutionari din fosta armata, fosta securitate, si fosta militie care multi dintre acestia au facut parte din organele de represiune si care au tras in demonstranti in dec 89 trebuie eliminati di legea 341/2004.

  Felicitari D-nule secretar de stat pentru aceasta propunere, trebuie sa sprijiniti adevaratii revolutionari din aceasta tara
  Eu am facut parte din grupul de revolutionari de la ICA Ghimbav Brasov iar 21 dec 89 cand inca Ceausescu era la putere am demonstrat impotriva regimului comunist, la podul de peste apa Ghimbaselului am fort intampinati de un pluton de securitate care au deschis focul in aer in fata noastra.

  Va rog s-ai transmiteti Doamnei ministru al muncii, Mariana Campeanu ca propunerea domniei sale nu este corecta in legatura cu legea 341/2004. si sa-i remintim faptul ca revolutia romana a schimbat regimul din aceasta tara, si daca domnia sa nu sar fi afirmat in politica dupa dec 89 nu ar fi ajuns ministru muncii.
  Pentru cele afirmate pe acest site de catre Doamna Mariana Campeanu, SSPR-ul trebuie sa ia pozitie ferma in acest sens.

 2. NEGOI FLORINpe 22 Jun 2012 la 2:46 pm

  CONSIDER CA SANT SUFICIENTE MIJLOACE DE A ELIMINA IMPOSTORII DINTRE NOI SI CA LEGEA 341 TREBUIE SA RAMANA NESCHIMBATA.

 3. timisoarape 22 Jun 2012 la 5:25 pm

  OAMENI BUNI,AU TRECUT PESTE SASE LUNI DE INCERCARI DE SCHIMBAREA LEGII,DE RETRAS TITLU DE REVOLUTIONAR AL IMPOSTORILOR DAR TOATE AU FOST DEGEABA,CU CE VA AVANTAJEAZA TOATE ACESTE INCERCARI PENTRU CA REZULTATUL ESTE ZERO.
  DOAMNA MARIANA CAMPEANU A DECLARAT CA UN DREPT CISTIGAT NU SE POATE LUA,(DAR NICI DA INAPOI)SI ACESTI OAMENI PROFITA DE NOI,NE PROMITE MAREA CU SAREA CA VIN ALEGERILE IN TOAMNA DAR DUPA ACEIA?
  CUM POATE COMISIA PARLAMENTARA SI SSPR SA IA O HOTARIRE BUNA PENTRU NOI CIND EI NU STIU SA CITEASCA UN CALENDAR,DATA DE 24 IUNIE ESTE DUMINICA IAR 25 IUNIE ESTE LUNI,TOTUSI SPER CA VOR LUA DECIZIA CORECTA SI ANUNTATI IN CEL MAI SCURT TIMP.

 4. petre caprarupe 22 Jun 2012 la 5:37 pm

  * ioan bv + * NEGOI FLORIN

  In legatura pct. 5 al cominicatului dat de SSPR, ar fi bine daca ar viza pe cei din fortele de represiune, (militie, armata, ‘secu’, etc.) insa cred ca nu pe ei ii vizeaza, iar neschimbarea L.341/2004, conform cu cele aprobate Comisia juridica a Parlam., in proiectul din iarna, o sa-i pastreze mai ales pe militieni, securisti, militari… si nu m-ar mira sa-i elimine pe multi din cei care i-au tradat pe acestia, cum ar fi cei din garzile patriotice, care au fraternizat cu protestatarii revolutionari.

  In ce priveste ‘zicerile’ dnei. ministru,… eu sunt sigur ca dansa nu are cunostinta despre ce inseamna Cult al Eroilor in genere, si sunt la fel de sigur ca nu o intereseaza daca schimba si sensul juridic al recunostintei conferita prin lege, mai ales ca se parea ca personal nici nu si-a mai cerut preschimbarea certificatului, dar sa se mai confrunte si cu situatia de-a fi trimisa in somaj ca e revolutionara… Si nu te amagi cu faptul ca SSPR-ul o sa aiba ceva contra ei, mai mult decat formal eventual, caci impreuna cu dl. Luca R./CPRD, SSPR-ul prevede sa se dea suma fixa de circa 700 ron tuturor, fara nici un fel de alte scutiri, (impozit, dobanzi, medical, teren, etc.) sau indexari… adica vom fi neindexabil cu nivelul cresterilor de venit, dar echivalati prin suma si incadrare juridica doar cu dizabilitatii, nu cu medaliatii olimpici ce-si pastreaza oricum renta viagera.

 5. Secasiu Eugenpe 22 Jun 2012 la 7:00 pm

  Stimate SSPR,
  Luand in consideratie decursul negativ din politica si media a Revolutiei din 1989, va rog imperios sa analizati tentativele de distrugere a Legii 341/2004 si impreuna cu interesele revolutionarilor sa elaborati un program de sprijin al mentinerii L 341/2004.
  Mentionez ca suntem direct implicati (Eroi Martiri si Raniti) in acest “caz” de DISCRIMINARE a unui grup de oameni (cu calitati recunoscute national si international), care in momementul actual are pe rol un caz penal international cu ajutorul lui Amnsty International.
  Metodele interne nu au dus la niciun rezultat, ba chiar au facut mai mult rau decat bine. De aceea am hotarat sa ne ducem campania sub o forma internationala in care organizatii de respectare a Drepturilor Omului Internationale, vor milita pentru noi.
  Tind la dreptate in tara si justificarea legala a SSPR si angajatii acestui for Revolutionar.
  Respecte,

  Eugen Secasiu
  Ranit pe 21 dec.
  Membru Fondator al Ordinului Revolutiei (Sibiu).

 6. popescupe 22 Jun 2012 la 8:06 pm

  Daca veti apara revolutia si revolutionarii fara implicatii politice. o sa fie ok. altfel nu doresc sa fiu aparat in nici un fel.cereti arestarea tururor celor care au fost la guvernare si au avut contracte dubioase,indiferent de partid,arestarea celor care au vindut tara.daca nu va miscati pana la vacanta parlamentara,adio si un praz verde.

 7. Fane- OTV.pe 22 Jun 2012 la 10:25 pm

  Stiu ca NU TOTI cei care s-au facut dosarele prin Asociatia 23 Mertou Bucuresti (astazi 21 sau 22 metrou),sunt impostori .Majoritatea au venit la Metrou , din judetele in care nu -i reprezenta nimeni ,si au primit avizul favorabil de aici . Va rog sa nu-i bagati in oala lui Costin si Bacoi pe cei care au apelat in mod corect la Asociatia Metrou.SUSTIN MENTINEREA LEGII 341/2004 ASA CU ESTE ,FARA MODIFICARI,NEAMENDATA . Va multumesc !

 8. ESCUPAPpe 22 Jun 2012 la 10:44 pm

  Haideti fratilor sa nu ne legam de lucruri marunte. Greseala datei poate fi facuta pe acest site la transcrierea Comunicatului, nu musai de cei care l-au conceput. Pentru inceput ideea este f. buna. Legea 341, cu bunele si cu relele ei , fiind mentinuta, poate fi imbunatatita pe parcurs, cu abrogarea unor articole si cu completari. Eserntialul consta in readucerea numarului de revolutionari la realul lui 1989 prin eliminarea impostorilor, falsificatorilor si chiar recuperarea drepturilor necuvenite pe care le-au incasat. Aceasta e prioritatea nr.1!!! Iar daca noua conducere a gandit-o si va fi merituasa punand-o rapid in practica inseamna ca merita tot respectul! Ganditi-va ca daca intr-o prima faza se pleaca de la “sita mare” anul 1996(desi si printre acestia e posibil sa se fi strecurat si impostori. Dar cu sprijinul nostru ii putem identifica mai usor si elimina din randurile noastre) am ramane cca 6700 de suflete. Ulterior, cei ce se considera eliminati pe nedrept( adica si-au depus mai tarziu dosarele( dar va spun eu, pe aceia ii numaram pe degete) pot veni cu dosarele curate si nimeni nu-i va inlatura. Dar cu militieni, militarii, garzile patriotice( s-avem pardon, nu-i stiu pe cei de la Sibiu, dar chestia cu fraternizarea dupa ce ai tras…sorry, mai moale, nu se potriveste!!!)OUT!!! Afara, afara!!!Ei, si in aceste conditii, nu numai ca ne trebuiesc restituiti banii, fie ei si in rate lunare( adica vom lua doua indemnizatii pana la recuperarea totala a retinerilor), dar putem pretinde si tratarea la nivelul meritelor, adica sa ne fie marita( nu diminuata cum bantuie gurile rele)indemnizatia la valoarea ce o implica titlul de erou national, caci asta suntem eroi ai neamului!!!

 9. DANApe 22 Jun 2012 la 11:13 pm

  Cum comentati textul de lege din legea 341/2004 in care nici in prezent nu ne putem dobandi terenul arabil de 10000 de mp.
  E NORMAL SA NE ADRESAM IN INSTANTA ,IAR INSTANTA DIN ROMANIA SA NU NE APERE DREPTURILE?
  De ce nu se doreste rectificarea textului de lege?
  Solicit sprijinul SSPR-ului de a se implica in cele spuse de mine.
  Nu trebuie sa ajungem la CEDO.

 10. herope 23 Jun 2012 la 7:51 am

  cea mai buna solutie este 341/2004 asarogar cum este acum ….prin abrogarea legii nu vom obtine decat diminuari …

 11. gorbype 23 Jun 2012 la 2:56 pm

  avetii dreptate cu scoatere din drepturi a securistilor ,militienilor,militarilor-ofiterii dar nu si militarilor in termen adica soldatilor care o mare parte a lor sau alaturat revolutionarilor care au facut parte dintre cei care au aparat puncte strategice si eu ma nr printre ei am fost ranit si foarte multii camarazi de ai mei au decedat in acele lupte de strada cred ca ne meritam drepturile avute anterior si nu vad cu ce drep ne-au anulat si ni se propune alte drepturi atita timp cit le-am obtinut legal printr-un decret care cred ca a fost suspendat de niste guvernantii care isi bat joc in continuare de cei care le-au dat totul p tava sa se infrunte din bogatile acestui popor iar acum ne sfideaza si isi bat joc de poporul roman dar cred ca ar trebui sa se gindeasca ca daca acestii oameni nu ar fii avut curajul de a iesi in strada si in zilele acestea erau niste distisii menbri de partit comunist.singura noastra sansa de a trai in aceasta tara decent este prin a desfinta toate aceste partite corupte care conduc dupa placul si in interesul lor,sa iesim in strada pentru drepturile fiecarui roman sa le cerem socoteala pentru tot ce au distrus si furat si cred ca multii dintre politicieni si bogatii romaniei au furat pe rupte si sa cerem a fii condusi ce cei ce merita sieu ca familia regala ar fii ceea mai indreptatita sa conduca aceasta tara nu vedeti ca toate tarile n cre casele regale sint la conducere coruptia si conditile de trai sint decent

 12. Emilian Dan Stoicape 23 Jun 2012 la 7:21 pm

  In primul rand ar trebui sa tinem cont de esenta Legii 341/2004 si anume:preschimbarea certificatelor existente si nu eliberarea altora, asa cum a facut Costin. De bun simt ar fi, anularea certificatelor care au fost eliberate in perioada Costin si apoi declansarea depistarii impostorilor.

 13. CRISTIAN ADAMpe 23 Jun 2012 la 10:09 pm

  GUVERNUL ROMÂNIEI

  ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
  pentru stabilirea unor măsuri financiar – fiscale

  Având în vedere că Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012 nr. 294/2011, utilizează la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat indicatorul de referinţă „câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat”
  Luând în considerare că Legea nr. 341/2004 reglementează stabilirea indemnizaţiilor reparatorii în raport de indicatorul de referinţă „salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de sta “,
  Ţinând cont de necesitatea stabilirii unui indicator de referinţă unic la calculul indemnizaţiilor reparatorii prevăzute de Legea nr. 341/2004,
  Luând în considerare că, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, cuantumurile indemnizaţiilor reparatorii se stabilesc în raport de indicatorul social de referinţă,
  Ţinând seama de faptul că nepromovarea prezentei ordonanţe de urgenţă ar putea conduce la apariţia unor disfuncţionalităţi în sistemul de plată a drepturilor prevăzute de Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul imposibilităţii efectuării plăţilor datorită sumelor importante de bani, drepturi restante şi plăţi curente, ce ar trebui plătite într-o perioadă scurtă de timp,
  În considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă a căror reglementare nu poate fi amânată,

  În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

  Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

  Articolul I. – Legea nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, cu modificările şi completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, se modifică după cum urmează:

  1. Alineatele (2), (3), (4) şi (5) ale articolului 4 se modifica şi vor avea următorul cuprins:
  „(2) Au dreptul la o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată pe baza coeficientului de multiplicare aplicat asupra indicatorului social de referinţă, persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la alin. (1), după cum urmează:
  a) coeficient de multiplicare 2 – soţul supravieţuitor al celui decedat, dacă nu s-a recăsătorit;
  b) coeficient de multiplicare l – fiecare dintre părinţii celui decedat;
  c) coeficient de multiplicare 2 – fiecare dintre copiii celui decedat, până la majorat sau până la terminarea studiilor, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, indiferent în întreţinerea cui se află.
  (3) Persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. l şi 2 au dreptul la o indemnizaţie lunară reparatorie calculată prin aplicarea următorilor coeficienţi de multiplicare asupra indicatorului social de referinţă, astfel:
  a) coeficient de multiplicare 7 – pentru marii mutilaţi;
  b) coeficient de multiplicare 5 – pentru persoanele încadrate în gradul I de invaliditate;
  c) coeficient de multiplicare 4 – pentru persoanele încadrate în gradul II de invaliditate;
  d) coeficient de multiplicare 3 – pentru persoanele încadrate în gradul III de invaliditate;
  e) coeficient de multiplicare 2 – pentru persoanele neîncadrate în grad de invaliditate şi Luptătorul Reţinut.
  (4) Beneficiază de indemnizaţie lunară reparatorie calculată prin aplicarea următorilor coeficienţi de multiplicare asupra indicatorului social de referinţă, astfel:
  a) coeficient de multiplicare 1,5 – persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (l) lit. b) pct. 3;
  b) coeficient de multiplicare 1,5- copiii eroilor-martiri, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, neîncadraţi în nicio formă de învăţământ şi care nu realizează venituri, pe toată durata în care se află în această situaţie, dar nu mai mult de 5 ani.
  (5) Marii mutilaţi şi persoanele încadrate în gradul I de invaliditate beneficiază, pe lângă indemnizaţia prevăzută la alin. (3), şi de o indemnizaţie de îngrijire ce se acordă lunar, calculată prin aplicarea coeficientului de multiplicare l ,5 la indicatorul social de referinţă.”

  2. După alineatul (6) al articolului 4 se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu următorul cuprins:
  „(7) Valoarea indicatorului social de referinţă este cea prevăzută de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.”

  3. Alineatul (3) al articolului 4˄1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(3) La calculul drepturilor restante se utilizează aceeaşi coeficienţi de multiplicare prevăzuţi la art. 4, aplicaţi asupra indicatorului social de referinţă.”

  4. Articolul 4˄2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(1) Pentru acordarea indemnizaţiilor reparatorii prevăzute la art. 4 alin. (4), inclusiv cele restante, dovada neîncadrării în nicio formă de învăţământ şi a nerealizării de venituri se face cu declaraţie pe propria răspundere, sub sancţiunea prevederilor art. 292 din Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare. Declaraţia se depune la plătitor, odată cu cererea pentru acordarea acestor drepturi.
  (2) Declaraţia pe propria răspundere se reînnoieşte la fiecare 6 luni, calculate din luna în care s-a depus declaraţia. Nedepunerea acesteia conduce la suspendarea plăţii indemnizaţiei reparatorii.
  (3) Ori de câte ori, în intervalul celor 6 luni pentru care se face declaraţia, intervin modificări de natură să conducă la suspendarea plăţii indemnizaţiei reparatorii, beneficiarul are obligaţia de a aduce acest fapt la cunoştinţa plătitorului, în termen de 5 zile lucrătoare de la data la care a intervenit modificarea.”

  5. Alineatul (1) al articolului 4˄3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(1) Sumele cu titlu de indemnizaţie reparatorie încasate în luna/lunile în care beneficiarul nu se încadrează în situaţiile prevăzute la art. 4 alin. (4) lit. b) reprezintă sume încasate necuvenit şi se recuperează de la beneficiar, conform legii.”

  6. Litera m) de la alineatul (1) al articolului 5 se abrogă.

  Articolul II. – Prevederile art. I se aplică şi beneficiarilor ale căror drepturi au fost stabilite înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

  Articolul III. – Art. 18 din Legea nr. 283/2011 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 887 din 14 decembrie 2011, se abrogă.

  Articolul IV. – Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2010 privind eşalonarea plăţii indemnizaţiilor prevăzute de Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 25 iunie 2010, se modifică după cum urmează:

  1. Alineatul (1) al articolului 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(1) Plata indemnizaţiilor restante prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se face eşalonat, începând cu anul 2012, de casele judeţene de pensii, respectiv de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, de casele de pensii din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, după cum urmează:
  a) – în anul 2012, se plăteşte 5% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie.
  b) – în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie.
  c) – în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie.
  d) – în anul 2015 se plăteşte 25% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie
  e) – în anul 2016 se plăteşte 35% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie”

  2. Alineatul (2) al articolului 3 se abrogă.

  Articolul V. – Dispoziţiile art. I, II şi III intră în vigoare începând cu data de întâi a lunii următoare publicării acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea I.

  PRIM – MINISTRU

  Victor-Viorel PONTA

 14. CRISTIAN ADAMpe 23 Jun 2012 la 10:21 pm

  Ce faceti domnule presedinte CPRD’89 senator Raymond Luca? in iarna ii apostrofati pe Maries si Costin facandu-i farseori, cereati ca legea 341/2004 sa nu fie modificata ! Acum dvs. in complicitate cu Ponta si Ion Ilici Decembrescu Minerescu vreti sa ne ingenunchiati , nu veti reusi, noi ce am fost in 21 decembrie 1989 in strada : NU VA DAM VOIE ! TAIATI PENSIILE CRININALILOR SI TORTIONARILOR in numar de 267.000 ,CARE AU PENSII INCOMENSURABILE CUPRINSE INTRE 4000 SI 40.000 DE LEI NOI SI GUDURESC LA BATRANETE PE SANGELE SI JERTFA EROILOR DIN DECEMBRIE 1989 …NU VOM PERMITE SA SE INTAMPLE ASA CEVA ,NU VREM POMANA VOASTRA A CRIMINALILOR SI JEFUITORILOR DE NEAM SI PATRIE …JOS PONTA SI TOATA GASCA ROSIE CARE S-A INSTALAT LA PUTERE …

 15. CRINApe 24 Jun 2012 la 10:40 am

  [b]                                 DOMNULE VICTOR PONTA
  VA ROG SA NE EXPLICATI SI NOUA CELOR CARE NE`AU MURIT PARINTII IN DCEMBRIE 1989:
   1. CONFORM ORDONANTEI DIN 23 IUNIE 2012 ATI MODIFICAT LEGEA 341/2004.
   2.vA ROG SA NE EXPLICATI SI NOUA URMATOARELE ARTICOLE IN CARE DUMNEAVOASTRA SCOATETI URMASII DE EROU MARTIR DIN LEGE. CU CE DREPT?
  b) coeficient de multiplicare 1,5- copiii eroilor-martiri, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, neîncadraţi în nicio formă de învăţământ şi care nu realizează venituri, pe toată durata în care se află în această situaţie, dar nu mai mult de 5 ani.
   
    1.DOMNULE VICTOR PONTA SA INTELEGEM TOTI URMASII DE EROU MARTIR DIN ROMANIA K, DUPA VARSTA DE 26 DE ANI CONFORM ART. DE MAI SUS TOTI COPII MARTIRILOR DIN 1989 ISI VOR PRIMI PARINTII INAPOI IN SANUL FAMILIEI.
    2.SA INTELEGEM K REVOLUTIA SA INFAPTUIT DOAR PENTRU 26 DE ANI SI K DE ACUM INAINTE SA REVENIM LA SITUATIA DE INAINTE DE 1989 ADICA LA COMUNISM.
  3. CUM PUTETI IGNORA COPII CELOR CARE AU MURIT DOMNULE PONTA, NU VA E FRICA DE DUMNEZEU.
  4. ASA AU PROCEDAT SI PDL-ISTI DOMNULE PONTA SI ATI VAZUT CUM AU SFARSIT.
  5.DACA NU REVENITI ASUPRA COPIILOR DE MARTIRI, SI ANUME SA NU MAI FIE CONDITIONATI DE VARSTA DE 26 DE ANI, VA RUGAM DOMNULE PONTA SA NE ADUCETI PARINTII INAPOI,IAR ROMANIA SA REVINA LA SITUATIA DE INAINTE DE 1989 ADICA LA COMUNISM. NU VA BATE`TI JOC DE COPII CELOR CARE AU MURIT LA REVOLUTIE PENTRU BINELE DUMNEAVOASTRA.[/b]

 16. Isfanpe 24 Jun 2012 la 12:07 pm

  Legea 341 este foarte buna.
  Eliminarea falsilor revolutionari se pote face numai cu acordul presedintilor de asociatii revolutionare care nu au primit recompense de la falsii revolutionari.
  Pentru inceput verificarea zilelor de nastere.
  Ex.Nascut in 1974 revolutionar ( el,tata,mama si diverse neamuri).Verificati toti ani de nastere a revolutionarilor.
  Cu privire la NU VOM PERMITE , sa se vada filmul 24 de ore.
  Ne trebuie o clasa politica responsabila

 17. voicupe 24 Jun 2012 la 4:02 pm

  Indicatorul social de referinta (ISR) pentru 2012 este 500 roni. Deci multiplicati domnule si minunativa de ce va iesi. Exact ca la asistati ne va da Ponta. Bataie de joc. Trebuie respinsa din start. Vrea sa ne abureasca, sa spuna ca a rezolvat problema revolutionarilor. Este o jignire. Daca un drept castigat nu se ia, nici in pomana nu se transforma. Nu suntem la cantina saracilor. A diminuat salariile cu 25 %, indemnizatiile felurite cu 15 %, se cuvine sa revina asa cum revine si la salariati, nu sa ne arunce acolo o firimitura. Nu fiti de acord sub nici-o forma d.lor lideri ai revolutionarilor

 18. voicupe 24 Jun 2012 la 4:19 pm

  Dar stati, pentru Luptatorii remarcati coeficientul de multiplicare este de 1,5 adica 750 roni.

 19. lilianape 24 Jun 2012 la 6:13 pm

  DE CE COPIII DE EROU MARTIR SUNT CONDITIONATI DE VARSTA,STUDII SI NEREALIZAREA DE VENITURI? UN PARINTE ISI AJUTA COPILUL DOAR PANA LA 26 ANI?

 20. ESCUPAPpe 24 Jun 2012 la 9:22 pm

  Parca nu-mi vine sa cred ca este reala aceasta OUG!?!….Cine este Domnul Cristian Adam, care a publicat pe acest site aceasta oug si care tot dansul, pe buna dreptate o comenteaza, imediat dupa postare. Ne spuneti, va rog, de unde ati primit acest exemplar spre postare aici? Parca prea repede, prea la gramada si prea fara noima este formularea. In adevar, rezulta ca in loc de cel putin banii cuveniti din L341(daca nu mariti, cum ar fi fost normal!) sumele sunt diminuate drastic… Daca asa stau lucrurile inseamna ca intradevar eroii natiuni, cei care au inlocuit un regim criminal comunist, cu unul de democratie( fie ea si prost tradusa pana acum, dar cu sperante de skimbare in bine!)sunt din nou umiliti, atinsi in demnitate si furati pe fata. Revoltator la culme!!!S-au propus masuri radicale, simple si eficiente( mentinerea L 341 cu eliminarea impostorilor, militienilor, militarilor, garzilor patriotice si eventual cu reducerea incadrarilor la 3 tipuri de eroi; fixarea perioadei Revolutiei!5 dec.-22 dec.1989; recuperarea sumelor incasate necuvenit de la impostori; maxim 6700 de beneficiari-intr-o prima faza;marirea indemnizatiei la valoarea unui salariu mediu de demnitar – desi meritul eroilor este mult mai mare chiar si decat al demnitarului, recunoscut fiind faptul ca demnitarul a fost creat de erou, erou care a creat si multe alte libertati si privilegii, de care beneficiaza “o gasca extinsa de pungasi”).Nu mai comentez ca astept lamuriri cu privire la aceasta postare. Era vorba ca SSPR va transmite luni aceasta OUG( fara nr?) si vad ca aici a aparut de sambata!?!>>>>>>

 21. CRISTIAN ADAMpe 24 Jun 2012 la 10:59 pm

  Gheorghe Iosif
  Hero Member
  *****
  Deconectat Deconectat
  Mesaje: 1609
  Vezi Profilul

  Răspuns: ANUNTURI
  « Răspunde #7927 : Iunie 23, 2012, 21:31:25 »
  GUVERNUL ROMÂNIEI

  ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
  pentru stabilirea unor măsuri financiar – fiscale

  Având în vedere că Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012 nr. 294/2011, utilizează la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat indicatorul de referinţă „câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat”
  Luând în considerare că Legea nr. 341/2004 reglementează stabilirea indemnizaţiilor reparatorii în raport de indicatorul de referinţă „salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de sta “,
  Ţinând cont de necesitatea stabilirii unui indicator de referinţă unic la calculul indemnizaţiilor reparatorii prevăzute de Legea nr. 341/2004,
  Luând în considerare că, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, cuantumurile indemnizaţiilor reparatorii se stabilesc în raport de indicatorul social de referinţă,
  Ţinând seama de faptul că nepromovarea prezentei ordonanţe de urgenţă ar putea conduce la apariţia unor disfuncţionalităţi în sistemul de plată a drepturilor prevăzute de Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul imposibilităţii efectuării plăţilor datorită sumelor importante de bani, drepturi restante şi plăţi curente, ce ar trebui plătite într-o perioadă scurtă de timp,
  În considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă a căror reglementare nu poate fi amânată,

  În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

  Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

  Articolul I. – Legea nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, cu modificările şi completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, se modifică după cum urmează:

  1. Alineatele (2), (3), (4) şi (5) ale articolului 4 se modifica şi vor avea următorul cuprins:
  „(2) Au dreptul la o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată pe baza coeficientului de multiplicare aplicat asupra indicatorului social de referinţă, persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la alin. (1), după cum urmează:
  a) coeficient de multiplicare 2 – soţul supravieţuitor al celui decedat, dacă nu s-a recăsătorit;
  b) coeficient de multiplicare l – fiecare dintre părinţii celui decedat;
  c) coeficient de multiplicare 2 – fiecare dintre copiii celui decedat, până la majorat sau până la terminarea studiilor, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, indiferent în întreţinerea cui se află.
  (3) Persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. l şi 2 au dreptul la o indemnizaţie lunară reparatorie calculată prin aplicarea următorilor coeficienţi de multiplicare asupra indicatorului social de referinţă, astfel:
  a) coeficient de multiplicare 7 – pentru marii mutilaţi;
  b) coeficient de multiplicare 5 – pentru persoanele încadrate în gradul I de invaliditate;
  c) coeficient de multiplicare 4 – pentru persoanele încadrate în gradul II de invaliditate;
  d) coeficient de multiplicare 3 – pentru persoanele încadrate în gradul III de invaliditate;
  e) coeficient de multiplicare 2 – pentru persoanele neîncadrate în grad de invaliditate şi Luptătorul Reţinut.
  (4) Beneficiază de indemnizaţie lunară reparatorie calculată prin aplicarea următorilor coeficienţi de multiplicare asupra indicatorului social de referinţă, astfel:
  a) coeficient de multiplicare 1,5 – persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (l) lit. b) pct. 3;
  b) coeficient de multiplicare 1,5- copiii eroilor-martiri, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, neîncadraţi în nicio formă de învăţământ şi care nu realizează venituri, pe toată durata în care se află în această situaţie, dar nu mai mult de 5 ani.
  (5) Marii mutilaţi şi persoanele încadrate în gradul I de invaliditate beneficiază, pe lângă indemnizaţia prevăzută la alin. (3), şi de o indemnizaţie de îngrijire ce se acordă lunar, calculată prin aplicarea coeficientului de multiplicare l ,5 la indicatorul social de referinţă.”

  2. După alineatul (6) al articolului 4 se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu următorul cuprins:
  „(7) Valoarea indicatorului social de referinţă este cea prevăzută de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.”

  3. Alineatul (3) al articolului 4˄1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(3) La calculul drepturilor restante se utilizează aceeaşi coeficienţi de multiplicare prevăzuţi la art. 4, aplicaţi asupra indicatorului social de referinţă.”

  4. Articolul 4˄2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(1) Pentru acordarea indemnizaţiilor reparatorii prevăzute la art. 4 alin. (4), inclusiv cele restante, dovada neîncadrării în nicio formă de învăţământ şi a nerealizării de venituri se face cu declaraţie pe propria răspundere, sub sancţiunea prevederilor art. 292 din Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare. Declaraţia se depune la plătitor, odată cu cererea pentru acordarea acestor drepturi.
  (2) Declaraţia pe propria răspundere se reînnoieşte la fiecare 6 luni, calculate din luna în care s-a depus declaraţia. Nedepunerea acesteia conduce la suspendarea plăţii indemnizaţiei reparatorii.
  (3) Ori de câte ori, în intervalul celor 6 luni pentru care se face declaraţia, intervin modificări de natură să conducă la suspendarea plăţii indemnizaţiei reparatorii, beneficiarul are obligaţia de a aduce acest fapt la cunoştinţa plătitorului, în termen de 5 zile lucrătoare de la data la care a intervenit modificarea.”

  5. Alineatul (1) al articolului 4˄3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(1) Sumele cu titlu de indemnizaţie reparatorie încasate în luna/lunile în care beneficiarul nu se încadrează în situaţiile prevăzute la art. 4 alin. (4) lit. b) reprezintă sume încasate necuvenit şi se recuperează de la beneficiar, conform legii.”

  6. Litera m) de la alineatul (1) al articolului 5 se abrogă.

  Articolul II. – Prevederile art. I se aplică şi beneficiarilor ale căror drepturi au fost stabilite înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

  Articolul III. – Art. 18 din Legea nr. 283/2011 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 887 din 14 decembrie 2011, se abrogă.

  Articolul IV. – Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2010 privind eşalonarea plăţii indemnizaţiilor prevăzute de Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 25 iunie 2010, se modifică după cum urmează:

  1. Alineatul (1) al articolului 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(1) Plata indemnizaţiilor restante prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se face eşalonat, începând cu anul 2012, de casele judeţene de pensii, respectiv de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, de casele de pensii din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, după cum urmează:
  a) – în anul 2012, se plăteşte 5% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie.
  b) – în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie.
  c) – în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie.
  d) – în anul 2015 se plăteşte 25% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie
  e) – în anul 2016 se plăteşte 35% din valoarea sumei restante. Plata se efectuează în cursul lunii iulie”

  2. Alineatul (2) al articolului 3 se abrogă.

  Articolul V. – Dispoziţiile art. I, II şi III intră în vigoare începând cu data de întâi a lunii următoare publicării acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea I.

  PRIM – MINISTRU

  Victor-Viorel PONTA

 22. CRISTIAN ADAMpe 24 Jun 2012 la 11:52 pm

  Multumit domnule escupap ? uitati-va bine la autorul care a postat aceasta O.U.G. …nu eu am postat-o de la mine din burta ,ci am preluat-o si bineinteles am facut un comentariu ,cred eu ca, inca de bun simt fata de ceea ce ar merita acesti ciocoi comunisti care s-au catarat pe spatele nostru si au ajuns la putere … eu unul i-as impusca in cap pe toti fara mila pe toti cei care s-au perindat la putere timp de aproape 23 de ani si au jefuit acest neam ,de la presedinti ,prim-ministrii si pana la ultimul complice care a asistat la jaful national …dar vis-a-vis de dvs eu postez cu nume real si nu imi este frica de nimeni si nimic ,de ce nu o faceti si voi cei care postati sub pseudonime? de ce si de cine va este frica ? sau aveti alta misiune si nu vreti sa va desconspirati …in primul rand vad ca sunteti buni in a judeca pe cineva fara a sti cine sunteti …Afara in primul rand din LEGEA RECUNOSTINTEI cu CRIMINALII ,CU TURNATORII SI BINEINTELES CU IMPOSTORII CARE SI-AU LUAT ALTE FAPTE SAU AU FOST IN TIMPUL SERVICIULUI …DAR PRIMA DATA SA RASPUNDA TOATE COMISIILE CARE I-AU FACUT PENTRU : ORI LUARE DE MITA ,ORI NEGLIJENTA IN SERVICIU SAU ORI LA ORDINUL TOVARASILOR CARE S-AU COCOTAT LA PUTERE IMEDIAT DUPA ’90 SI NE-AU FURAT REVOLUTIA …

 23. Luciape 25 Jun 2012 la 7:45 am

  Despre aceasta ordonanta a vorbit chiar Ministrul Muncii-dna Mariana Cimpeanu,in cadrul a 2 emisiuni: intr-o emisiune din 27 iunie ora 14.30 si in emisiunea de aseara de la ora 21 de la Romania Tv.
  A spus ca va reintroduce in plata luptatorii pentru ca nu i se pare normal ca au fost scosi din drepturi,ca indemnizatiile tuturor vor fi mult reduse,pina la o suma modica si ca e necesar a se face o reverificare a dosarelor.

 24. Dumitrupe 25 Jun 2012 la 8:15 am

  ATENTIE ! LUNI ESTE 24 IUNIE NU 25 CUM SCRIE IN COMUNICAT??!!??

 25. DANApe 25 Jun 2012 la 9:57 am

  Cei care au aceasta intentie si daca este adevarat, de a limita copii de eroi-martiri pana la 26 de ani, trebuie sa-si dea demisia pentru ca aduc atingere la democratia Romaniei si la sacrificiul eroilor-martiri.Eroi-martiri nu sunt pentru 26 de ani.
  Ce fac asociatiile de revolutionari cu drept de aviz ?

 26. Sandu Trifanpe 25 Jun 2012 la 12:39 pm

  In 1989 aveam 47 de ani,OM IN PUTERE SA “darim muntii”
  acum in 2012 a 7o de ani fara dinti in gura si bolnav de plamini,si nu imi ramine decit doua lucruri ce le pot face sa fiu linga colegii mei revolutionari autentici,:

  1. Sa va scriu parerea mea,,,,,,,,,,

  2. Sa apas pe tragaci,,,,,,,,,,,,

  Daca imi sunt incalcate principiile pentru care am iesit in strada in DECEMBRIE 1989 arunci scriu la toti factorii de raspundere din ROMANIA sa nu mai lase IDIOTII sa ma intoxice cu masuri din ce in ce mai comuniste care sa ma faca sa cred ca am desfiintat doar virful aizbergului comunist

  Daca se umbla la teschereaua noastra legala stipulata prin
  LEGI ORGANICE,iar coministii iar scot capul prin odreslele lor si
  NE ZGINDARA ,punindu-mi VIATA IN PERICOL,atunci inseamna ca
  NU AM TERMINAT TREABA INCEPUTA IN 1989 si TREBUIE SA O
  TERMIN recurgind la,,,,,,,,A DOUA VARIANTA,,, EU SUNT GATA !

  ASA CA INCA VA ROG LASATI LEGEA 341/2004,LEGEA NOASTRA IN PACE,daca credeti ,vorbesc de ORGANE LEGALE,ca printre noi sint infractori,atunci cautati si deferiti justitiei vinovatii
  DAR NU NE MAI AMESTECATI PE TOTI IN ACEIASI OALA,

  SPER CA SSPR -ul si CPRD -ul SA NE APERE DREPTURILE LA TOTI REVOLUTIONARII ADEVARATI,,,,,,iar PUTEREA INSTALATA SA
  NU JOACE ALTA CARTE, CA SUNT VREMELNICI ,EU acum SUNT
  EXECUTAT FARA JUDECATA ?,,,asa am zis noi in 1989 ?????

  COLEGI,DACA SUNTETI IN ASENTIMENTUL MEU VA ROG SA
  NE ADUNAM CA dupa cum vad lucrurile au inceput sa se cam
  DENATUREZE,putem muri la fel in strada ca si atunci,,,,,,,,CE
  CONTEAZA,,,,,,,,TOT MORI !,,,,,,,cu srima tuituror REVOLUTIONARILOR NAPASTUITI DE NEICA NIMENI,,,,,DE NULITATI AJUNSI IN DREGATORII DATORITA MORTILOR NOSTRI,RANITILOR NOSTRII SI NOUA CARORA HAZARDUL LE-A LASAT VIATA ASTA CHINUITA,,,,,,,,,,,,,,,SA NE AUZIM ! rog
  sa “VA ASCUTITI SABIILE”,,,,,,,,,!

 27. ESCUPAP - IULIApe 25 Jun 2012 la 9:24 pm

  Stimate Domnule Cristian Adam. Uite ca m-am “deconspirat” si te rog sa ma crezi ca am mai scris si alta data ca asta sunt eu. In fine doream sa-ti comunic impresia mea covarsitor de buna despre caracterul Dvs. Probabil nu m-am facut eu inteleasa pt. ca de fapt nu pot sa cred ca noul instalat cauta sa negocieze cu actuala putere in termeni care dezavantajeaza( indicele?, si alte modif.ale L341)toti revolutionarii, adica accepta sa fim umiliti si sa ne dezbine, in continuare, ca in ultima instanta sa ne desfiinteze. Si asta, pe buna dreptate cum spuneti si Dvs.si Dl.Trifan, pentru ca nu i-am desfiintat noi pe ei la momentul oportun. Eu cred ca nu e tarziu nici acum! Iar crezul acesta ar trebui sa-l impartaseasca toti revolutionarii autentici, nu “lipitorile”, nu falsi lideri( care stiu despre Revolutie mai mult decat stim noi care am facut-o si asta ptr. ca noi le-am permis si le-am acordat increderea nemeritata). Si pentru ca eu mi-am manifestat increderea in noile schimbari la nivel de SPPR m-as fi asteptat sa primesc aceasta propunere de Ordonanta pe site-ul SPPR. Si nu numai atat si alte comunicate care privesc problemele tuturor revolutionarilor. Nu de altceva, dar prea suntem criticati ca vizionam site-uri cu “dezinformari”, cu postari dictate de “anumiti”…In felul acesta s-ar spulbera divagatiile si s-ar putea realiza chiar o paralela justa. Asa ca Dle C.A. imi cer scuze daca te-am necajit si-ti marturisesc sincer ca-ti impartasesc opiniile intrutotul.Sa ne ajute Dumnezeu sa depasim toate obstacolele. Eu, recunosc, sunt o optimista desueta, dar cu puterea de a-mi mentine convingerile, de a fi solidara cu cei ce iubesc dreptatea si adevarul, de a participa activ la toate actiunile ce implica curaj si responsabilitate in beneficiul celor care au nevoie de sprijin.

 28. CRISTIAN ADAMpe 25 Jun 2012 la 10:22 pm

  Vad ca a dat roade cele scrise de mine si imediat CPRD’89 aluat atitudine si a dat urmatorul comunicatluat de pe site-ul CPRD’89 ,asta pentru curiosii care nu isi declina indentitatea :

  ROMÂNIA

  PARLAMENTUL ROMÂNIEI

  Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989

  Cabinet Preşedinte

  COMUNICAT

  Având în vedere informaţii!* apărute pe diverse canale media sau forumuri de dezbatere pe internet, Preşedintele Comisiei parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, senator Ravmond Luca, declară următoarele:
  1. Domnii dep. Mrrcovid Nieulae, sen Raymond Luca sau alţi membri ai comsleî parlamentare nu au iniţiat vreo propunere legislativa de modificare a Legii n r 341/2004.
  2. Demersurile întreprinse atât de către Preşedintele CPRD89, cât si de aţi membri ai comisiei parlamentare, pe lângă Ministerul Municii, au avut si au în vedere rezolvarea cu prioritate a plăţii Indemnizaţiilor luptătorilor Remarcaţi.
  3. In acest sens, au avut loc repetate discuţii cu repreientanţii Ministerului Muncii în vederea găsirii unei soluţii care să îmbine atât restricţiile de ordin financiar (lipsa de finanţare în bugetul pe anul 2012 a acestor indemnizaţii), cât si aspectele de ordin social rezultate din neplata indemnizaţiilor.
  4. în data de 19 iunie a.c., membri CPRD89 au primit un proiect de
  proiect, membri CPRD89 nu s-au arătat de acord, printre altele, cu nivelul cuantumului prevăzut. Astfel, membri CPRD89 au decis să vină cu propuneri de amendare a acestui proiect, care urmează a fi prezentate în şedinţa din data de 26 iunie a.c.

  PREŞEDINTE

  Senator RAYMOND LUCA

 29. gicape 26 Jun 2012 la 10:17 am

  AMENDAMENTE

  LA PROIECTUL ORDONANŢEI DE URGENŢĂ

  pentru stabilirea unor măsuri financiar – fiscale

  Proiectul de act normativ aparţine Ministerului Muncii.

  1. La art. I. Legea nr. 341/2004 a Recunoştiinţei faţă de eroii – martiri şi luptătorii care au contribuit la la Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989;

  2. La art. 4 :

  -Alin ( 2 ) Au dreptul la o indemnizaţie reparatorie, calculată pe baza coeficientului de multiplicare aplicat asupra indicatorului social de referinţă, persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la alin ( 1 ) , după cum urmează :

  – coeficient de multiplicare 2 pentru fiecare Urmaş al E.M.

  -Alin ( 3 ) persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art 3 alin ( 1 ) lit. b pct. 1 şi 2 , la o indemnizaţie reparatorie, calculată pe baza coeficientului de multiplicare aplicat asupra indicatorului social de referinţă, astfel :

  – coeficient de multiplicare 7 – pentru marii mutilaţi;

  – coeficient de multiplicare 6 – pentru persoanele încadrate în gradul I de invaliditate

  – coeficient de multiplicare 5 – pentru persoanele încadrate în gradul II de invaliditate

  – coeficient de multiplicare 4 – pentru persoanele încadrate în gradul III de invaliditate

  – coeficient de multiplicare 3 – pentru persoanele neîncadrate în gradul de invaliditate şi Luptătorii Reţinuţi

  Alin ( 4 ) persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art 3 alin ( 1 ) lit. b pct. 3 , la o indemnizaţie reparatorie, calculată pe baza coeficientului de multiplicare aplicat asupra indicatorului social de referinţă,

  – coeficient de multiplicare 3

  3. Art. 4 ^ 2 şi 4 ^ 3 , se abrogă

  4. Lit m) de la art. 5 alin ( 1 ), va avea următorul cuprins : acordarea unei indemnizaţii lunare, adăugată la pensia pentru limită de vârstă, echivalentă cu un coeficient de 1, calculat conform prevederilor art. 4 alin. (2) .

  SECRETAR DE STAT,

  SORIN VINTILĂ MEŞTER

 30. ioana p.m.pe 26 Jun 2012 la 10:39 am

  Pentru copiii celor decedati la revolutie , am o propunere .
  Ce ar fii sa ne facem separat o asociatie a noastra , separata de ceilalti , pentru ca oricum noi suntem lasati la o parte . Sunt multi care lupta si se zbat doar pentru ei si pentru ceilalti o fac cu retinere si cu teama de a nu se afla ca de fapt sunt ei insasi niste falsi , cu certificate cumparate dupa 1996 si pot sa piarda tot ce au furat. Vorbiti si cu ceilalti copii si dati ideea mai departe , poate reusim ceva.
  Trebuie sa ne luam destinele in mainile noastre si sa luptam pentru ceea ce parintii nostrii ne-au lasat cu pretul vietii lor . Acesti parinti nu merita sa le fie calcata in picioare onoarea si sacrificiul lor. Parintii nostri , cat au trait s-au zbatut pentru noi , acum e randul nostru sa o facem in memoria lor si sa nu lasam sa fie imprastiati cu noroi. E randul si obligatia noastra sa îi aparam și să îi facem mândrii de noi.

 31. florinape 26 Jun 2012 la 10:50 am

  iesiti in strada si apara-ti drepturile voastre

 32. herope 26 Jun 2012 la 4:27 pm

  din revolutionari ne-am transformat in asistati social calculandune indemnizatia in functie de coeficientul social este cea mai mare dezonoare adusa legii 341 si beneficiarilor ei …….{EROU MARTIR} PRIMESTE INDENIZATIE DE ASISTAT SOCIAL…..rusine!

 33. herope 26 Jun 2012 la 4:36 pm

  PAREREA MEA ESTE CA SCOPUL PRINCIPAL AL MODIFICCARI LEGII 341 ESTE DE A DIMINUA INDEMNIZATIILE NIMIC ALTCEVA….RUSINE!

 34. DANApe 26 Jun 2012 la 4:46 pm

  UNITATE.

 35. monica t.pe 26 Jun 2012 la 5:33 pm

  Sunt de acord pentru infiintarea unei asociatii a urmasilor si ranitilor separata cu totul de revolutionari , din cauza carora noi am fost dati mereu la o parte si sa se dea o lege numai pentru noi pentruca se stie clar ca la noi nu se mai poate schimba nimic adica nu ne aduc sotii sau parintii inapoi iar cei raniti nu vor mai fi niciodata asa cum au fost.Sa ramina ei sa clarifice problemele lor cu certificatele legale sau ilegale.

 36. ESCUPAP - IULIApe 26 Jun 2012 la 6:33 pm

  @C.A. Ma bucur pentru Dvs. ca aveti “o satisfactie” si ca ati gasit un nou sau poate o fi un vechi site de unde culegeti datele. Si eu ma bucur, dar nu prea mult, ca site-ul pe care eu imi pun mare incredere, cel al SSPR incepe sa functioneze. Asa ca eu, deocamdata fac paralele intre ce gasesc pe acest site si ce scrie pe site SSPR, dar marturisesc ca-l voi lua credibil pe cel al SSPR. Obs. ca Dvs. ne dati informatii de la dl.R.Luca, iar Gica, cu exceptia primelor 3 randuri ne transcrie Comunicatul Dlui Pres. SSPR de pe saitul SSPR. Fata de cele prezentate anterior, la luptatori obs. procent marit la indice vai si amar, deci tot umilinta. Poate se mai consulta si vor ajunge la valori reale, meritate. Succese!

 37. CRISTIAN ADAMpe 26 Jun 2012 la 10:05 pm

  In primul rand vreau sa fac o precizare ,nu jignesc pe nimeni fara a fi jignit ,nu am mila fata de CRIMINALI ,TURNATORI SI ADEVARATII IMPOSTORI care s-au cocotat si s-au amestecat printre adevaratii revolutionari care au iesit in strada pentru un ideal si anume sa nu mai fie nici un picior de comunist in aceasta tara …aceasta lege inca de la inceputurile ei ,ADICA LEGEA 42/90 TRANSFORMATA IN 341/2004 ,a fost data de ILICI si “GASCA” lui de neocomunisti ,securisti ,criminali si sifonari ,vrand sa-i rasplateasca pe cei care l-au ajutat sa vina la putere inca din 22 Decembrie ’89 dupa fuga lui Ceasca …uitati-va si verificati sa vedeti ca am dreptate ca cei mai multi Criminali ,Turnatori si Impostori (IMPOSTÓR, -OÁRE s. m. f. cel care caută prin minciuni și prefăcătorie să treacă drept altcineva; șarlatan, escroc.) sunt inca din primele decrete date de criminalul Ilici ,acolo strecurandu-se alaturi de cativa adevarati LUPTATORI PENTRU LIBERTATE ,fosti OFITERI SI SUBOFITERI DE ARMATA , MILITIE SI SECURITATE ,care ulterior pentru “faptele lor deosebite” incepand cu 16 la Timisoara si 21 la Bucuresti ,facand crime impotriva celor curajosi care au iesit sa darame un sistem odios si criminal ,acestia au fost premiati de tatucul Ilici cu grade de Generali, facandu-i Revolutionari cu merite deosebite (vezi cazurile generalior NAGHI,CARP,DABU VALERICA ,MUGUREL FLORESCU ,OANA ,SUCEAVA si multi altii care impanzesc decretele 110/1991 si 226/1992 ) iar alaturi de ei au fost dovediti colaboratori(sifonari) ai fostei securitati COSTEF FLORIAN ,MARIANA SCHIHT,VALI VASILESCU ,BUDU FLORIAN,IOAN ITU ,HALAS VASILE si multi altii …Acum in fruntea SSPR-ului a fost pus de Ilici un om de a lui ca sa faca la ordin ce-i dicteaza tatucul lui …Am inteles ca noul SS vrea sa scoata impostorii din Lege ,FOARTE BINE ,II DAU TEMA DE LUCRU ,sa inceapa aceasta reverificare cu GASCA ROSIE SI TERMINAND CU ULTIMUL NEICA NIMENI …suntem luati de fraieri deoarece nu se riposteaza la incercarea de schimbare a legii …eu unul am incercat inca de anul trecut din Noiembrie cu mai multi revolutionari adevarati ,am stat la Parlament in greva foamei timp de 25 de nopti si 26 de zile non-stop in frig si am asteptat si am asteptat si am asteptat sa se trezeasca Miscarea revolutionara ,dar cand colo ea a dormitat si dormiteaza in continuare …asta e purul adevar …

 38. florinape 26 Jun 2012 la 11:08 pm

  Aveti dreptate doamna Monica t,din cauza “altora” avem de suferit noi urmasii,ce vina avem noi ca sunt falsi luptatori?sa isi rezolve ei problemele,sa se caute si sa se afle cine sunt falsii revolutionari si cine nu.Insa pana atunci,NU MAI TREBUIE SA SUFERIM NOI! Am picat intr-un “razboi” in care ,nici acum nu pot sa imi dau seama,ce cautam noi aici? Ce ma intereseaza pe mine ca s-au dat certificate false de revolutionari? Eu stiu doar atat,ca mi-am pierdut tatal in Revolutie si am ramas orfana,iar statul roman nu trebuie sa uite asta,sa uite de noi urmasii! Noi chiar avem nevoie de sprijin din toate punctele de vedere,si asta nu doar pana la 26 de ani,ci toata viata!

 39. florinape 26 Jun 2012 la 11:11 pm

  Ioana,ai dreptate,noi urmasii mereu am fost da-ti la o parte,iar asta trebuie sa inceteze! Trebuie sa facem ceva pentru noi,nu mai putem sa fim asociati cu toti infractorii! Trebuie sa luptam si noi pentru drepturiile noastre!

 40. CRISTIAN ADAMpe 26 Jun 2012 la 11:35 pm

  Daca e sa se schimbe legea actuala ar trebui sa fie eliminati din randurile noastre toate cadrele militare ,mai ales ca acestia au produs victime adica marea lor majoritate sunt CRIMINALI sau complicii acestora …nu am nevoie de pomana data de actuala putere raportata la INDICELE SOCIAL DE REFERINTA …noi nu suntem ASISTATI SOCIALI SAU HANDICAPATI …noi suntem EROI IN VIATA AI NEAMULUI ROMANESC …asa ca ii fac o propunere actualului SS …ORI RESPECTA LEGEA RECUNOSTINTEI SI GRATITUDINII SI ELIMINA DIN EA IN PRIMUL RAND CRIMINALII ,TURNATORII SI IMPOSTORII STRECURATI CU ACORDUL VECHILOR COMISII SSPR SI CPRD’89 (acesti fosti si actuali membrii ai comisiilor ,daca se descopera vreun impostor sa raspunda in solidar cu acela atat material cat si penal) …ORI, DACA NU POATE FACE FATA IN FRUNTEA SSPR-ului ,ACEASTA FUNCTIE FIIND O PALARIE PREA MARE PT EL ,SA ISI FACA BAGAJELE CAT MAI CURAND POSIBIL …DACA INCEPAND CU LUNA IULIE NU BATE POSTA LA USA REVOLUTIONARILOR ,MAI BINE SA PLECE DE BUNAVOIE DECAT SA PLECE SCUIPAT SI APOSTROFAT CA AR FI OMUL PUS DE ILICI SA DISTRUGA MISCAREA REVOLUTIONARA ,CA ACESTA SA ISI ASCUNDA CRIMELE FACUTE ATAT DUPA 22 DEC’89 CAT SI IN 13-15 IUNIE ’90 …mai bine fi un “MESTER DESTEPT” decat un COMPLICE LA DISTRUGEREA ADEVARATILOR REVOLUTIONARI …

 41. silviape 27 Jun 2012 la 4:56 pm

  8. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii
  recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria
  Revoluţiei Române din Decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au
  jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la
  Braşov din noiembrie 1987, nr.341/2004, propunerea legislativă a fost respinsă de
  Senat la data de 18.06.2012 (Pl-x 266/20112)
  Cu această propunere legislativă au fost sesizate, următoarele comisii:
  În fond:
  – Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
  Pentru avize:
  – Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
  – Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi
  echilibru ecologic
  – Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989
  Termen pentru depunerea amendamentelor: 3 septembrie 2012
  Termen de depunere a raportului: 11 septembrie 2012
  – Cameră decizională: Camera Deputaţilor
  asta s-a intamplat la biroul permanent in 25.06, deci lungeste-mi doamne zilele, prin septembrie incolo s-o mai discuta o data asa…daca

 42. ESCUPAP - IULIApe 27 Jun 2012 la 6:20 pm

  Eh, draga Cristi (zau ca mi-esti drag pentru ca scrii cu sufletul si scrii ce simnti) ce zici de ce scrie Silvia? Si vad ca sursa e comuna cu a ta. Eu n-am intrat inca pe acel site, dar am s-o fac cand am putin timp. Vad ca si pe site SSPR sunt alte comunicate( stii ceva ce sunt acele certificate postate pe acel site de la Cin-Timisoara?), nimic nou despre modificarile(ultimele) propuse de Presedintele SSPR. Si pe acolo cred ca se presimnte o tergiversare de soiul celei anticipate mai sus de Silvia. Vezi si tu astepti ca noul presedinte SSPR sa fie UN BUN MESTER( si cred, spre degajarea unui curent pozitiv, ca nici n-ar trebui sa ne mai pese, acum, de cine la propus pentru functie). Important e sa fie cu adevaratii revolutionari, sa faca curatenia mult dorita de acersti adevarati revolutionari, sa-i impuna ca EROI NATIONALI si sa le dea drepturile cuvenite. Are parghiile necesare, deci sa le foloseasca!Iar daca vesnicele cozi de topor( eu am avut ocazia sa ascult o convorbire intre un astfel de individ, asa am dedus eu ca ar fi, si actualul pres.SSPR. Ce sa-ti zic, cu o voce atat de mieroasa si cu niste “argumente “subtile ii inducea “o buna colaborare”, si printre randuri il ameninta de mama focului!). Eu il sfatuiesc pe Dl.Sorin Vintila Mester sa se straduiasca sa-si mentina coloana verticala dreapta si sa nu se lase influenta de “diversi” sau de presiuni politice. Mai bine sa fie sprijinit de putini si buni( asa-i numesc eu pe revolutionarii curati!) decat de o “gasca de pradatori”(din randurile fostilor si actualilor politicieni si javre). Numai atunci Dumnezeu il va ajuta si-l va sprijini si pe el si pe noi. Si inca o treaba: Eu cred in continuare ca cei mai rau intentionati , care au tergiversat si tergiverseaza in continuare rezolvarea problemelor revolutionarilor sunt, in continuare, cei din COMISIE(zice bine si Silvia).

 43. duman dumitrupe 28 Jun 2012 la 7:12 pm

  ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ

  Pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind unele măsuri financiare referitoare la beneficiarii Legii nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987.
  – în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

  Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

  LEGE nr. 341 din 12 iulie 2004 (*actualizată*),a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987**), se modifică , astfel:

  ART. I.
  ART. 4, va avea următorul cuprins :

  (2) Persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la alin. (1) au dreptul la o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată pe baza coeficienţilor de multiplicare ce vor fi aplicaţi asupra câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata, astfel:
  a) soţul supravieţuitor al celui decedat, dacă nu s-a recăsătorit – un coeficient de 1,00;
  b) fiecare dintre părinţii celui decedat – un coeficient de 0,50;
  c) fiecare dintre copiii celui decedat, până la majorat sau până la terminarea studiilor, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, indiferent în întreţinerea cui se află – un coeficient de 1,00.
  (3) Persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 1 şi 2 au dreptul la o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea următorilor coeficienţi asupra câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata, astfel:
  a) 2,00 – pentru marii mutilaţi;
  b) 1,65 – pentru persoanele încadrate în gradul I de invaliditate;
  c) 1,40 – pentru persoanele încadrate în gradul II de invaliditate;
  d) 1,15 – pentru persoanele încadrate în gradul III de invaliditate;
  e) 1,00 – pentru persoanele neîncadrate în grad de invaliditate.
  (4) De o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,00 la câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata, beneficiază şi persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3, numai dacă au un venit mai mic decât salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Copiii eroilor-martiri, indiferent de vârstă, dacă nu sunt încadraţi în nicio formă de învăţământ ori nu realizează venituri din motive neimputabile lor, beneficiază de o indemnizaţie lunară în aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi beneficiari ai legii.

  ART. II. Modificarea coeficienţilor de ierarhizare cuprinşi mai sus – operează doar pe perioada 01.07. – 31.12.2012

  ART III . ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 53 din 16 iunie 2010
  privind eşalonarea plăţii indemnizaţiilor prevăzute de Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, se modifică şi va avea următorul cuprins

  ART. 1
  Fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenţă sumele reprezentând indemnizaţii restante ce se achită beneficiarilor Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv cele prevăzute la art. 4 şi la art. 5 alin. (1) lit. m) din aceeaşi lege.

  ART. 2
  Indemnizaţii restante, în înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă indemnizaţiile aferente perioadei cuprinse între luna următoare celei în care a fost depusă la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 documentaţia care a stat la baza preschimbării certificatului doveditor prevăzut de Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi luna în care se solicită efectuarea plăţii acestora la instituţiile competente, conform legii.

  ART. 3
  (1) Plata indemnizaţiilor restante prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se face eşalonat, începând cu anul 2012, de casele judeţene de pensii, respectiv de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, de casele de pensii din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, după cum urmează:
  a) în situaţia indemnizaţiilor restante al căror cuantum depăşeşte valoarea a 20 de salarii medii brute:

  – în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea sumei restante;
  – în anul 2013 se plăteşte 20% din valoarea sumei restante;
  – în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea sumei restante;
  – în anul 2015 se plăteşte 25% din valoarea sumei restante;
  – în anul 2016 se plăteşte 25% din valoarea sumei restante;

  (2) Salariul mediu brut prevăzut la alin. (1) este câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului 2012.

  ART. 4
  Sumele cu titlu de indemnizaţii restante, prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, se actualizează la data plăţii cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

  ART. 5
  Prevederile privind plata eşalonată a indemnizaţiilor restante acordate beneficiarilor Legii nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică şi persoanelor ale căror cereri pentru preschimbarea certificatelor prevăzute de lege au fost depuse anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi nu au fost soluţionate până la această dată.

  ART. 6
  (1) Prevederile privind plata eşalonată a indemnizaţiilor restante acordate beneficiarilor Legii nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică şi persoanelor cărora li s-au acordat aceste drepturi în baza unor hotărâri judecătoreşti, definitive şi irevocabile.
  (2) În situaţia persoanelor prevăzute la alin. (1), pe perioada eşalonării plăţilor restante, conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, orice cerere de executare silită se suspendă de drept.

  ART. 7
  În cazul decesului titularului dreptului obţinut în baza Legii nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au , jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, sumele restante prevăzute în cuprinsul OUG 53/2010 privind eşalonarea plăţii indemnizaţiilor prevăzute de Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, vor fi acordate moştenitorilor legali ai defunctului.

  PRIM-MINISTRU

  VICTOR VIOREL PONTA

  Contrasemnează:
  ————–
  Ministrul muncii, familiei
  şi protecţiei sociale,

  Mariana Câmpeanu

  Ministrul finanţelor publice,

  Florin Georgescu

  Secretariatul de Stat pentru Problemele
  Revoluţionarilor din Decembrie 1989

  Sorin Vintilă Meşter

 44. augustinpe 15 Jul 2012 la 1:12 pm

  mai fratilor din decembri 2011 tot faceti modificari la lege si concret nu sa facut nimic nu va ganditi ca suntem manipulati,si dusi de nas pana la alegeri.unde este demnitatea si curajul din 1989,cei care trebuie sa semneze aceste acte normative ,ordonanta sau amendamente la legea 341\2004 se gandesc la revolutionari care au credite ? si banca le ia totul ” au muncit o viata . au facut o revolutie ..sunt eroii” si acum dorm pe strada. oare acesta a fost visul pentru care am iesit in strada in 1989. va mai intreb unde este unitatea care nea dat putere sa desfintam un sistem,unde sunt revolutionarei care nu fac politica,nici de stanga nici de dreapta. eu va propun unificarea tuturor rev. cinstiti.

 45. asgardu1pe 16 Jul 2012 la 1:40 pm

  uitativa oameni buni cine ne conduce,au averi uriase iar eu la 45 de ani stau cu chirie , vine gazda ma da afara,dar nastase 4 case bufonul de mazare,poanta defapt toti demnitari,mau lasat aproape surd de atita bataie ,si da bani esalonat ,de trei anii aproapenu sint in stare sa vada cine sint impostorii , tot ei sint sau odraslele lor,sa doneze averea si sa aiba ceau avut in 1989

 46. dr ist m dpe 30 Jul 2012 la 2:03 pm

  In atentia Procurorului General al Romaniei

  Noi , revolutionarii din Timisoara si Bucuresti,intruniti in grupul investigatorilor independenti ai evenimentelor din 1989,formulam
  PLINGERE PENALA
  Impotriva lui Manea Traian Alexandru domiciliat in Bucuresti , care in 1989 a condus la Bisce in Ungaria , impreuna cu nevasta-sa tabara de antrenament pentru teroristi (paramilitara) .In decembrie 1989 ,acestia au trecut granita si au spart vitrine,au incendiat magazine ,au tras cu arme de foc asupra populatiei si a militarilor la Timisoara. Dintre teroristii antrenati si condusi de Manea Traian Alexandru ,42 au fost impuscati si incinerati .Numai la Bisce li s-a ridicat un monument.
  In urma cu trei ani , la Biblioteca Sadoveanu , eram de fata mai multe persoane si intrebat daca in 1989 a fost in Ungaria, Manea a raspuns ca fara el nu ar fi fost revolutie.Intr-o vreme era angajat in cadrul unei fundatii din str Walter Maracineanu , condusa de Ungureanu Gheorghe.
  In 22 dec 1989,pe la orele 16, la poarta D a cladirii Comitetului Central a venit o masina dinn care s-au descarcat lazi cu munitie si armamemtul aferent .Erau mitraliera si lazile cu trasoare cu care s-a tras de pe acoperisul CC in acea seara pina tirziu noaptea ,fiind incendiate Biblioteca Universitara,apartamente in blocurile din jur ,distruse lucrari din Muzeu ,dar au fost ucisi si oameni . Furdea Dumitru devenit si revolutionar , va poate confirma .
  Furdea se mai lauda ca a pazit o perioada mai lunga in CC camera tezaurului,in care au fost depozitate o parte din valorile aflate atunci in CC.El a povestit ca in afara de metrul cub de hirtii de 20 usd ,acolo au fost depuse si trei mape din piele in care s-a uitat si erau trecute CONTURILE SECRETE ALE ROMANIEI IN STRAINATATE. Dupa vreo doua zile a venit Petre Roman,si a cerut mapele din piele. La scurta vreme a revenit si i-a cerut ca daca e intrebat sa nu spuna nimic despre mapele din piele cu conturile Romaniei.
  In 21 decembrie 1989 , Morosanu Vasile,cu domiciliul in bd Libertatii 12, dupa mai multe saptamini de instructaj separat,a fost convocat pe calea Victoriei (spre Piata Amzei) impreuna cu alti indivizi din grupul Nica Leon , si dupa ce au trecut prin trei cordoane de militieni, ajunsi in fata CCului au aruncat petarda ce a creat panica.
  Va rugam sa investigati persoanele si faptele amintite.

 47. berbecarupe 16 Nov 2012 la 10:54 am

  santem,revolutionari??ce.spuneti.da?/deci.care.sant.idealurile,rev,dec.89.?/sau,inplinit?/nu.deci.ce.urmeza??/m-ai luptam..santem,uniti??dece,trbuie,sa.depindem.depresediti.de.asociati??care.timp.de23.ani.neau.dezbinat/??cine.sant?/EEEee.ne.meritam.soarta.ori.luptam.ori.murim?/trzitiva..din.somnul..cel..de..moarte..in..care..na-dancira..guvernati..??numiti.un.presedinte.care.o.duce.rau???cati.sant??

 48. NELU FIERARUpe 20 Nov 2012 la 9:02 pm

  SUNTEM REVOLUTIONARI,SAU MORMOLOCI? RANITI LA UN DEGETEL SI CEI RANITI DIN CAUZA “EVENIMENTELOR” SUNT REVOLUTIONARII RASPLATITI DE ACTUALII SI FOSTII “SCAMATORI,EMANATI AI REVOLUTIEI REALE! SUNTEM SLABI SI DEZBINATI PENTRU CA NE LASAM BATJOCORITI! SA BETI BEREA SI SA MANCATI MITITEI SANATOSI SI IN ACEASTA CAMPANIE SI SA CANTATI CU VOIE BUNA: “AIA HOTI,ASTIA HOTI,MAMA LOR LA TOTI”!

 49. NELU FIERARUpe 21 Nov 2012 la 11:33 am

  Românii, pentru a supraviețui, au găsit o : emigrarea. Milioane de români muncesc în afara granițelor și, cum nu sunt speranțe de redresare, majoritatea vor să-și ia după ei rudele apropiate. România se va depopula și mai mult, cu alte mii de locuitori și cu alte mii…E ca și cum ar disparea orașe întregi. Depresia, sinuciderea sau emigrarea… Unde e progresul?!

 50. nicoleta cpe 17 Dec 2013 la 6:40 pm

  eu sunt ranita in revolutie ,eram pensionata la gradul3 pana in 2009.am depus la sspr dosarul pt preschimbare si spre surpriza mea ma gasesc pe-o lista kemata lista falsilor revolutionari.ink ceva eu proiectil il am ink in osul iliak partea dreapta.las scoate si las impusk in genunki pe nemernicul kre ma trecut pe aceasta lista si fara drepturi.

 51. nelupe 08 Jul 2014 la 5:45 pm

  ce-a fost a fost, am trait in direct acea facatura de revolutie in care am, iesit in strada pentru a schima regimul din acea vreme , si nu pentru recompense de tot felul.
  foarte multi au luat bani din ani anteriori si indemnizati lunare echivalente cu pensi militare 3000 roni.
  iar noi care ne-am vazut de treaba si am muncit 45-49 de ani avem pensi de 1200-1300roni.
  ce-a mai buna solutie ar fi scoaterea din plata a tuturor revolutionarilor si sa ramina in plata :
  – urmasi celor decedati
  – raniti

 52. DR. Georges Iscru Strasbourgpe 13 Feb 2015 la 2:43 pm

  D-le Adrian Sanda!
  Nu inteleg de ce noile certificate si indemnizatiile revolutionarilor s-au blocat.D-le Sanda vrem sa ne precizati ce se intimpla. Minimum de respect ptr.noi mai ales ca sinteti plecat din rindurile noastre. Chia nu va pasa de noi ?? Sint persoane bolnave care au nenoie de medicamente, in frig, cu imprumuturi, fara mijloace de vivre. De ce riscati sa le puneti viata si sanatatea in pericol??
  Exista o lege internationala care va sanctioneaza cu severitate. Ramineti demn :-nu puteti face nimic ptr. noi lasati locul altuia capabil. DEMISIA imediata…. ca si neocomunistul de V.Ponta.
  Nu inteleg deasemenea atitudinea d-nului TH. Maries si a Asoc.21 dec.1989 Bucuresti care nu reactioneaza de loc. DE CE….

 53. Dr Iscru Georges Strasbourgpe 27 Apr 2015 la 3:01 pm

  Cinste tie Sandule Trifan !!!
  Am citit cu atentie comentariul tau. Te cunosc foarte bine si ca om si ca revolutionar. Am luptat impreuna in revolutie. A-i ramas acalas HOMME cinstit si neclintit in crezul tau, chiar daca batrinetea si boala (Asthmul bronchic) ti-au diminuat puterea. Tu ca si mine am vrut sa darimam sistemul comunist, nu numai pe conducatorul lui…..Dar Iliescu si gasca lui a deturnat idealurile revolutiei si ale noastre……Stii bine ca din cauza asta mi-am dat demisia din toate functiile,viata mea era in pericol si am ales cales exilului. Ai perfecta dreptate in tot ce spui. Au ajuns la putere copii si nepotii vechilor comunisti care i isi bat joc de toti revolutionarii, pentru ca conducatorii asociatiilor revolutinariilor nu sint uniti ca sa-si poata impune punctele de vedere. Ei sint multumiti ca neocomunistii de la putere le-au aruncat un os de ros ca sa-i poata manipula cum vor ei…..dar noi ceilalti batrini, bolnavi, cu imprumuturi, fara dinti, in frig, cu familiile decimate de puscariile comuniste ce facem??????
  Noi revolutionarii din Diaspora sintem alaturi de voi, noi vrem sa ne unim toti in ASOCIATIA NATIONALA A REVOLUTIONARIOR DIN ROMANIA. Eu cred ca este singura forma si forta reprezentativa in fata oligarhiei neocomuniste instalata la putere. Asteptam raspunsul revolutionarilor din tara.
  Dmnezeu sa ne protejeze.

 54. Dr Iscru Georges Strasbourgpe 30 Apr 2015 la 1:26 pm

  Dragii mei Revolutionari !!
  Evenimentele dificile si viata grea pe care o duceti devin din ce in ce insuportabile.Majoritea dintre voi santeti saraci, batrini, bolnavi, cu imprumuturi etc. si pe buna dreptate sinteti nemultumiti si revoltati contra guvernului si presedintelui roman care practic nu fac nimis pentru noi, ne mint si-si bat joc de noi. DE CE ???
  Pentru ca in ochii lor santem NIMIC….Unde sint presedintii de asociatii revolutionare, si ce fac ei ?? De ce nu i-au pozitie ?? Pentru ca guvernantii neocomunisti le-au aruncat un os de ros…..unde este eroul Maries ? ?… Se ocupa de receptii iar revolutionarii mor de foame si saracie….. ei nu pot obtine nici macar indemnizatia legala cuvenita (legea 341/2004). Cine nu este capabil sa-si dea urgent demisia…..daca nu la treaba.
  Ca sa devenim o forta reprezentativa d.p.d.v.juridic trebuie sa
  ne unim toti intr-o singura Associatie Revolutionara Nationala.
  Daca nu ..timpul trece si noi ne-am sacrificat viata pentru nimic.. Batrinetea ,bolile si saracia ne omoara unul cite unul… IN BUCURIA GUVERNANTILOR NEOCOMUNISTI CORUPTI, BOGATI si a unui PRESEDINTE INCAPABILsa-si onoreze FUNCTIA. Pacat, mare pacat. Bunul meu Dumnezeu protejeaza-ne, esti sinurul nostru sprijin care a mai ramas… !!!!

 55. Dr.ISCRU Georges Strasbourgpe 19 May 2015 la 11:51 pm

  Dreptul de reexaminare a dosarului de LRM.
  Prin prezenta contest decizia comisiei de avizare de reinoirea certificatelor de LRM. consider ca nu este legala , nu respecta legea nr.341/2004 ci o decizie guvernamentala fara valoare juridica, dupa 26 ani de la revolutie. De ce a trecut atita timp in care legea nr.341/2004 nu a fost aplicata conform Constitutiei romane,, Nici-o d decizie sau derogare guvernamentala in fata unei legi publicate nu are nici-o valoare juridica “. Totul este o mascarada din partea guvernului Ponta de a-si bate joc de adevaratii revolutionari…Nu inteleg cum presedintii de asociatii revolutionare nu reactioneaza, cerind presedintelui tarii sa intervina ca guvernul Ponta sa respecte legile tarii. Chiar domnia sa a remarcat faptul ca in revolutie au murit mii de oameni in conditii tragice, omoriti de armata si de teroristii securisti dirijati de banda de crimineli a lui Ion Ilici Iliescu, P.Roman, G.V.Voiculescu, Magureanu. Sint probe juridice suficiente pentru a fi judecati si conamnati. Culmea ironiei Comisia de avizare SSPR acorda titlul de LRM lui G.V.Voiculescu cum alta comisie a acordat titlul LRM lui Ilici Iliescu pentru meritul de deturnare a idealurilor revolutiei si omorirea a mii de oameni ca sef al securitatii teroriste si prim vice-ministru. Cum este posibil asa ceva…unde este justitia tarii, unde este presedintele tarii ?? Cum este posibil ca o tara apartinind europei secolului XXI sa se produca atita debandada, coruptie si violenta.

Comments RSS

Scrie un comentariu